Info training - karateclubhulst.nl

Info training

Info Karate

Nieuwe leden, of diegenen die karate eens willen proberen, kunnen op iedere eerste vrijdag van de maand aansluiten.

Sporthal van de vmbo school in Hulst.
Gildenstraat  1.  Klik hier voor kaart en route beschrijving
Als je voor de hoofdingang staat, ga je helemaal naar rechts, door het hek. Daar zie je een tussengang. In deze tussengang is de deur naar de sporthal.

Op vrijdagavond van 19:00u tot 21:00u
19:00u tot 20:00u   junioren
20:00u tot 21:00u  senioren

Kleding
Kimono + band + blote voeten.
Kom je de eerste keer, doe dan gewoon los zittende kleding aan.
Als na een tijd blijkt dat karate echt iets voor jou is, dan kun je nog altijd een kimono aanschaffen.  Ben je eenmaal zover dat je mee wil doen aan een examen, dan is een kimono verplicht.

Net nieuw
Als je voor de eerste keer karate doet, komt er veel op je af.  Daarom is het beter dat je niet meteen bij de grote groep aansluit. Samen met andere mensen die net beginnen krijg je apart les. Daarna bepalen we samen het moment waarop je bij de rest aansluit.
De eerste twee lessen mag je altijd gratis meedoen.

Net nieuw en ben je jonger dan 13, dan kun je iedere eerste vrijdag van de maand aansluiten.

Net nieuw en ben je 13 of ouder, dan kun je iedere vrijdag aansluiten.
Meld je wel even aan bij één van de trainers.

De training
Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Uiteraard starten we met een warming-up. Om de spieren "warm" en "los" te maken. Aangevuld met conditionele en kracht training.
De training wordt o.a. vervolgd met de volgende onderdelen.
Kihon  -  Hierbij leer je verschillende stoten, trappen en weringen uit te voeren.
Kumite - Dit zijn verschillende oefenvormen met tegenstander/oefenpartner.
Kata - Een aantal geselecteerde technieken achter elkaar die je in verschillende richtingen uitvoert tegen een denkbeeldige partner.
Afhankelijk van het thema, kan het accent van een training op een bepaald onderdeel liggen.

Examen
In de club zelf kun je tot en met 1e kyu examen doen. Dat  is de laatste bruine band. Indien je nog verder wil naar 1e dan, zwarte band, kan dat ook. Wij trainen samen met je, tot je hier klaar voor bent. Het examen doe je vervolgens bij de Nederlands Federatie voor Krijgskunsten. (meer info op de examen pagina)

Trainers
Eddy Bosschaert   -   sensei, erkend leraar NKF
Dennis Lansu   -   sensei, erkend leraar NKF
Jordy Mangnus - senpai
Robin van Raemdonck   -   senpai
Ellen Broekaart  -  senpai

Danny Lernout  -  senpai

Werner de Schepper  -  senpai

Olaf Dogge  - senpai

Nederlandse Federatie voor Krijgskunst
Karate club Hulst is aangesloten bij de Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten. Dit is een overkoepelende organisatie waarin verschillende karatestijlen en andere budosporten vertegenwoordigd zijn. De federatie zorgt ook voor opleiding en bijscholing van de sensei's. Verder organiseert de NFK verschillende stages en demostraties.

Eerder karate gedaan of instromen vanuit andere budo sport
Heb je vroeger karate gedaan en wil je terug beginnen. Sluit gewoon aan en doe je laatst behaalde band aan. Wanneer je weer terug op niveau bent kijken we weer verder.
Wil je aansluiten vanuit een gerelateerde budosport, dat kan ook. Afhankelijk van de overeenkomst met shotokan karate kunnen we kijken waar je instroomt.

Lidgeld
Het lidgeld bedraagt € 17,50 per maand.

Jeugdsportfonds
Jeugdsportfonds Nederland ondersteunt kinderen en hun ouders die wegens omstandigheden het lidgeld niet kunnen betalen.
Karate Club Hulst is aangesloten als erkende club bij het jeugdsportfonds. Hierdoor is het mogelijk dat het jeugdsportfonds een deel van, of het gehele lidgeld voor een kind/jongere betaalt. Dit kan men aanvragen via de gemeente waar men woont. Meer info: www.jeugdsportfonds.nl